Suosituimmat Bitcoin-elokuvat ja TV-ohjelmat

Bitcoinit ovat nousseet useiden tietoisuuteen menneiden vuosien aikana. Suurin syy tähän lienee se, että monet ihmiset ovat saaneet huomattavia summia rahaa vuosien kuluessa siitä hyvästä, että ovat sijoittaneet rahojaan Bitcoiniin. Mitä enemmän Bitcoineista ja kryptovaluutoista puhutaan, sitä enemmän tunnettavuutta ne saavat ja sitä enemmän ne alkavat kiinnostamaan ihan tavallistakin ihmistä, joka ei välttämättä ole edes koskaan sijoittanut edes osakkeisiin puhumattakaan mistään kryptovaluutoista tai Bitcoineista. Erilaiset median kanavat tuovat myös osaltaan lisää tunnettavuutta Bitcoinille ja muille kryptovaluutoille. Tällaisia kanavia ovat muun muassa tv, elokuvat, Youtube ja Instagram sekä moni muu sosiaalisen median kanava. Huolimatta ihmisten heränneestä kiinnostuksesta Bitcoiniin ja muihin kryptovaluuttoihin, on Bitcoin aiheiset elokuvat ja tv-ohjelmat vielä suhteellisen harvinaisia. Paras tarjonta tietoa löytyneekin tällä hetkellä todennäköisesti juuri Youtubesta sekä erilaisista blogikirjoituksista ja Instagram julkaisuista. Helpoimmin tiedon jäljille pääsee, kun lukee yhden julkaisun ja lähtee seuraamaan siinä olevia linkkejä aina eteenpäin ja eteenpäin. Sitä mukaa, kun tieto lisääntyy, voikin lähteä etsimään juuri tarvitsemaansa tietoa. Huolimatta siitä, että tarjolla on suhteellisen vähän elokuvia tai tv-ohjelmia, jotka liittyvät Bitcoiniin tai muihin kyptovaluuttoihin, niitä kuitenkin on ja osa niistä on vieläpä erittäin hyviä. Viihdyttävästä elokuvasta saattaa saada yllättävän paljon tietoa aiheesta ja hyvät dokumentit taas ovat erinomaisia tietopaketteja Bitcoinista.

Elokuvat

Elokuvia arvostellaan eri tavoilla. Tärkeintä niissä lienee kuitenkin joko hyvä viihde tai sitten toisaalta se, että niistä voi saada tietoa erilaisista asioista, kuten tässä tapauksessa Bitcoinista. Kuten kaikista muistakin elokuvista, myös Bitcoin aiheisista elokuvista on tehty paljon arvosteluja ja niiden perusteella onkin hyvä lähteä etsimään juuri itselleen sopivaa Bitcoinista kertovaa elokuvaa. Riippuen elokuvan tyylistä, voit löytää mieluisan Bitcoinista kertovan elokuvan esimerkiksi elokuvasta Hidden Secrets of Money (piilotetut salaisuudet rahasta (huom! suomennos)). Elokuva kertoo mielenkiintoisella tavalla rahan historiasta, hopeasta ja kullasta, rahan käyttämisestä maksuvälineenä, talouskriisistä, valuutan arvosta sekä monesta muusta talouteen liittyvästä asiasta. Bitcoin on tullut kilpailemaan näiden kaikkien, niin menneiden, kuin nykyistenkin maksuvälineiden kanssa. Tästä elokuvasta saat paljon ajattelemisen aihetta rahajärjestelmästämme ja todennäköisesti myös viitteitä tulevasta. Elokuva Viraali taas on rikos draama, jossa kerrotaan Bitcoinin tarinaa neljän eri tarinan kautta. Yksi suosituimmista kryptovaluuttaan liittyvistä elokuvista on ylivoimaisesti elokuva nimeltään Open Source Money (avoimen lähteen raha (huom! suomennos)). Elokuvan juoni on se, että miljoonan dollarin kryptovaluutta rahoitti rajattuja asiakirjoja, jotka sisälsivät ydysvaltalaisten lohkoketjuista koostuvien innovaatioiden matkaa noususta kenties myös laskuun. Tässäkin on siis taustalla erittäin mielenkiintoinen tarina kryptovaluutoista ja niiden vaikutuksesta tähän päivään ja tulevaisuuteen. Dokumentin muotoon tehty elokuva Bitcoin, päätös rahalle, jonka tunnemme (alkuperäisnimi Bitcoin: The end of Money as We Know It) vuodelta 2015 antaa todellisen kuvan tämän päivän rahasta ja sen mahdollisesta tuhosta ja siitä, miten rahajärjestelmämme tulee vääjäämättä muuttumaan tulevaisuudessa. Tämä dokumentin muotoon tehty elokuva auttaa näkemään huomattavasti suuremman kuvan rahajärjestelmästämme ja siitä, että se ei voi kestää nykyisellään.

Sarjat

Erillisiä sarjoja Bitcoinista ja muista kryptovaluutoista on aika huonosti, mutta niitä käsitellään tai niihin viitataan useissa sarjoissa. Esimerkiksi huippu suosittu The Big Bang Theory sarja teki jakson Bitcoinista ja sen hinnan kehityksestä 7 vuoden aikana. Myös sarja Salvation teki jakson, jossa tutustutaan pinnalta raapaisten kryptovaluuttoihin. 

Dokumentit

Sarjassa Panorama on jakso nimeltään Kuka haluaa olla Bitcoin miljonääri. Siinä käsitellään dokumentin omaisesti Bitcoiniin sijoittamista ja vieraillaan Bitcoinin mainaajien eli louhijoiden luona Islannissa. Jaksossa kerrotaan myös siitä, kuinka ihmisiltä on huijattu heidän säästönsä. Dokumetti Bitcoinista, lohkoketjuteknologiasta ja tulevaisuuden internetistä on puolestaan Cryptopia. Tämä dokumentti on saanut palkinnon ja kertoo lohkoketjuteollisuudesta sekä sen eri puolista. Bitcoinin vallankumouksesta kertoo myös dokumentti Banking on Africa: The Bitcoin Revolution. Se tuo nähtäville Bitcoinin vallankumouksen Afrikassa, jossa rahajärjestelmä on pettänyt ihmiset.

Bitcoin ja muut kryptovaluutat ovat erittäin mielenkiintoisia ja Bitcoinin ostaminen on helppoa myös Suomessa. Elokuvien, sarjojen ja muiden tapojen kautta on mielenkiintoista päästä kurkistamaan erilaisen ”rahan” maailmaan, joka on kaikkien saatavilla ja joka mahdollistaa erittäin läpinäkyvän maksuvälineen tulevaisuudessa.